Journal

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Novim uredničkim konceptom i izgledom Journal otvara svoje stranice suradnicima koji repertoar bošnjaštva artikuliraju analitičkim, a ne dnevnopolitičkim jezikom, koji ne pristaju na neoromantičarske i uskogrudne, počesto zatucane impresije i fantazije. Odlučni smo da ovaj časopis ubuduće bude tribina pameti, naših građanskih emancipacija i nevolja, postignuća i podbačaja.

Ukratko, vjerodostojna slika stanja stvari kod Bošnjaka uopće, ali i duha vremena koji dijelimo s drugima – sličnima ili različitima od sebe.

Na našim stranicama podsjećat ćemo na dugu tradiciju plemenitih, solidarnih, interkulturnih veza Bošnjaka s hrvatskim narodom i hrvatskom domovinom, ali i sa svim manjinskim nacionalnim sastavnicama našega društva, na dugovjeku ukorijenjenost naše nacionalne i ljudske komponente u hrvatsko društvo i kulturu, ali i neiskorijenjenost iz našega bošnjačkog i islamskog bića.

Pisat ćemo, dakako, i o našoj bosanskohercegovačkoj (pra)domovini jer Journal želi biti platforma svega što svjedoči Bosnu i bošnjački identitet, što pridonosi svijesti o njima, što ih potvrđuje, a ne razgrađuje. Suradnici koje još okupljamo, vjerujemo, već sad su dokaz prostrane i negetoizirane, promišljene i ambiciozne ideje da se etabliraju činjenice i dijagnosticiraju ključne pojave “našeg svijeta”.

 

IMPRESSUM

Preporodov Journal

Izdavač: Kulturno društvo Bošnjaka Hrvatske “Preporod”
Za izdavača: Ervin Jahić
V. D. Glavnog urednika: Ervin Jahić
Izvršna urednica: Martina Pavić
Grafička urednica: Jasna Goreta
Dizajn naslovnice: Boris Kuk
Lektura i korektura: Alma Šehić
Tisak: Topgrafika, Velika Gorica
Adresa: Preporodov Journal, Ulica grada Vukovara 235, 10000 Zagreb
Telefon/faks: +385 (0)1 4833 635
E-mail: kdbhpreporod@kdbhpreporod.hr
Žiro račun: ZABA HR4823600001101441490
Devizni račun: ZABA SWIFT HR4823600001101441490
Cijena: 20 kn, 5 KM

ISSN 1334-5052


Tiskano uz financijsku potporu iz Državnog proračuna Republike Hrvatske putem Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.