Behar

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Behar, časopis za književnost i društvena pitanja, i u novoj seriji otkrivat će mjesta evropskih – integrativnih – identifikacija, koliko god se to danas možda činilo ironičnim ili čak upitnim. Evropske vrijednost danas su, možda, dovedene u pitanje, no unatoč historijskim stranputicama, Bosna i Hercegovina, kao i Hrvatska uostalom, kao društvene i političke i kulturne zajednice imaju budućnost samo kao ravnopravne države evropskih vrijednosti.

A te se vrijednosti artikuliraju i u jeziku, književnosti i filologiji, i danas je sasvim jasno da ideje, rasprave i polemike, počinu baš u ovim čvorištima: u umijeću filološki argumentiranih interpretacija, u njegovanju kritičke teorije i kritičke misli te poticanju tolerantnog, međudruštvenog i međunacionalnog kulturnog dijaloga. U toj namjeri Behar, kao časopis koji je pokrenut još 1900. godine, nužno mora biti interdisciplinaran: kritički i esejistički tekstovi koje ćemo objavljivati u Beharu obuhvatit će široku paletu tema iz povijesti, književnosti, filologije, politologije, filozofije, sociologija, religija i drugih društvenih i humanističkih oblasti. 

Behar vlastiti kulturni i društveni smisao može ostvariti samo kao demokratska platforma otvorena za različite ideološke, političke i društvene stavove, različite metodološke i teorijske pristupe i različite generacijske glasove, te, nadamo se, uz aktivnu i kritičku čitateljsku podršku. 

 

On-line izdanje

IMPRESSUM

Behar, časopis za književnost i društvena pitanja

Nakladnik: KDBH Preporod
Za nakladnika: Ervin Jahić
Glavni i odgovorni urednik: Nenad Rizvanović
Grafička urednica: Ana Pojatina
Lektura i korektura: Martina Jurišić
Tisak: Topgrafika, Velika Gorica
Uredništvo: Ulica grada Vukovara 235, 10000 Zagreb
web: www.behar.hr
e-mail: info@behar.hr
Telefon: + 385 1 483 36 35

ISSN 1330-5182


Časopis je sufinanciran sredstvima Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.